• maatwerk
  • persoonlijke aandacht
  • rouwbegeleiding
  • zachte stoffen en materialen
  • binnen 24-48 uur verstuurd

Voor het allermooiste en liefste als een baby overlijdt…

 

unieke, gepersonaliseerde, handgemaakte, babyuitvaartproducten, Sterrenkindje®, bijzondere, samenwerkingspartners, pagina, overzicht, bedrijven, samenwerken, passen, visie, uitvaartondernemer, bloemist, fotograaf, live-muziek, geboorte, rouw, kaartje

De unieke, gepersonaliseerde en handgemaakte babyuitvaartproducten van Sterrenkindje® vragen om bijzondere samenwerkingspartners.  Op deze pagina tref je een overzicht van de bedrijven waar ik graag mee samenwerk en die passen bij mijn visie.

uitvaartondernemers, afscheidszorg, uitvaartzorg

Karen Admiraal van Buitengewoon Afscheid
Wanneer je een kindje verliest staat de wereld stil. Het is dan mijn taak om in die verdrietige periode aan te voelen, te vragen naar wat geliefd, passend en gewenst is. Én samen met jullie, jullie kindje welkom te heten. Gedurende de begeleiding laat je graag weten welke mooie keuzes je kunt maken met als doel het aanreiken van troost en zachtheid. Ik wens jullie namelijk een afscheid toe waar je met een traan en een glimlach op terug kunt kijken. 
Meer informatie vind je op de website.

Houvast Uitvaartzorg
Houvast Uitvaartzorg biedt gespecialiseerde begeleiding aan ouders waarvan, tijdens de zwangerschap of rondom de geboorte, hun baby overlijdt. Afscheid nemen van je baby is bijzonder, maar ook ingewikkeld, omdat verwelkomen samen loopt met afscheid nemen. Wij bieden ouders een houvast in deze ontzettend verdrietige periode.
Als ervaringsdeskundigen en professionals weten wij dat goede begeleiding een grote steun is op het moment dat je wordt overvallen door intens verdriet. De wensen van ouders staan bij ons voorop. 
Wij ondersteunen ouders bij het maken van waardevolle herinneringen. Deze herinneringen zijn een grote steun voor de periode die komt na het afscheid.

babyster uitvaartzorg, monique, nancy, kraamverzorgende, uitvaartbegeleider

Babyster Uitvaartzorg
Wij zijn Monique en Nancy, beide kraamverzorgende en uitvaartbegeleider. Wij zijn gespecialiseerd in beide soorten zorg, dus er is geen overlapping en er zijn geen onnodige kosten. Dingen worden niet dubbel gedaan, maar door één persoon verzorgd. Duidelijke en open communicatie met alle partijen en de ouders. Eén aanspreekpunt voor de hele week. Wij ontzorgen en ondersteunen op passende wijze, daar waar nodig is. Neem gerust een kijkje op onze website

Uitvaartverzorging, BijDeHand, Richard Hattink, gespecialiseerd, begeleiding, jonge, kinderen, rouw, hogeschooldocent, Verlieskunde, rouw- en verliessituaties, gastdocent, post hbo-opleiding, rouwbegeleidingskunde, internationaal, trainer, spreker, jonger

Richard Hattink van Uitvaartverzorging BijDeHand
Uitvaartverzorging BijDeHand van Richard Hattink, is gespecialiseerd op de begeleiding van jonge kinderen in tijden van rouw. Dat komt onder andere tot uiting in mijn rol als voormalig hogeschooldocent voor het vak Verlieskunde en de minor Beroepsmatig omgaan met rouw- en verliessituaties en als gastdocent bij de post hbo-opleiding rouwbegeleidingskunde.
Daarnaast ben ik sinds jaren internationaal trainer en spreker op het gebied van rouw bij jongeren en heb ik om laagdrempelig met kinderen over de dood te spreken uitvaartspeelgoed ontwikkeld. Ik werk in het hele land, juist omdat ik deze expertise heb. Meer informatie vind je op de website.

MANON VELRAADS, Ad lunam, begeleiding bij pril verlies, verloskundige, uitvaartbegeleider

Ad Lunam - begeleiding bij pril verlies
Door mijn ervaring als verloskundige en uitvaartbegeleider kan zowel ondersteuning worden geboden op medisch gebied als ook praktische ondersteuning bij het regelen van een afscheid. Eén gezicht als aanspreekpunt dat jullie stap voor stap begeleidt bij de te nemen beslissingen. Oprecht betrokken. Samen werken van angst voor het nu naar vertrouwen voor de toekomst dat is mijn missie
Meer informatie vind je op de website

Knuf en Ko, kinderuitvaart, alles ineens anders, als je wereld stopt met draaien, dan klopt er helemaal niets meer, uitvaart voor je kind, liefdevol, op jouw tempo, professioneel, Sanneke de Graaf, Desley Boxtart

Knuf en Ko
Als alles ineens anders is, als je wereld stopt met draaien, dan klopt er helemaal niets meer. Het laatste dat je op dit moment wilt, is het regelen van de uitvaart voor je kind. Dit begrijpen we, we willen er daarom voor je zijn en je hier, op alle mogelijke manieren bij helpen. Liefdevol, op jouw tempo en professioneel.
Meer informatie vind je op de website

bijzonder vaarwel, Wendy Dolk, Joyce Aalberts

Bijzonder Vaarwel
Het verlies van jullie kind is één van de meest ingrijpende soorten verlies waarmee jullie als ouders te maken kan krijgen, ook als het tijdens de zwangerschap of rond de bevalling gebeurt. Het verdriet om het overleden kind is eindeloos groot. Het gevoel van machteloosheid wat jullie mogelijk zullen ervaren is zo herkenbaar dat wij er alles aan gaan doen om jullie bij te staan in deze enorm verdrietige dagen. Samen maken we er een warm, mooi en bijzonder vaarwel van. Meer informatie vind je op de website

Ima Afscheidszorg
Je hebt zo naar je kindje uitgekeken en nu komen welkom heten en afscheid nemen samen. Wij helpen je door aandacht te besteden aan het verwelkomen en leren kennen van je baby en niet alleen het afscheid. Je kindje is geboren en verdient een eigen plekje. Samen kijken we hoe we hieraan het beste vorm kunnen geven. Jij bent leidend; niets moet en (bijna) alles kan en mag.
Wij verzorgen de uitvaart van baby’s die rondom de geboorte overlijden, ongeacht de zwangerschapsduur. Je bent als moeder ook kraamvrouw, dat vraagt om speciale zorg.
Bij ima afscheidszorg werken 9 vrouwen uit het hele land, zij hebben allemaal op hun eigen manier ervaring met het verlies van een baby. Meer informatie vind je op de website en in dit filmpje.

geboorte, rouw, kaartjes

Made for Moments
Kaarten voor alle momenten in je leven. Ook voor emotionele en bijzondere momenten willen we iets voor mensen betekenen.  Bij Made for Moments zijn we er om jullie te helpen met een baby rouwkaartje dat bij jullie past. Houden jullie van klassiek, stoer, steigerhout of vlindertjes? Wil je een afscheidskaart met foto? Je kunt een keuze maken uit een ontwerp, tekst aanpassen en de kaarten bestellen. Dan regel je het helemaal zelf. Altijd met persoonlijke hulp bij vragen over het ontwerp of de verzending.

Kaarten, alle momenten in je leven, emotionele, bijzondere momenten, alle levensmomenten,  afscheid en rouw , made for moments, babyrouwkaartjes, klassiek, stoer, afscheidskaart met foto, zelf keuzes maken, altijd met persoonlijke hulp

Studio Bitterzoet

Daar waar het leven begint en eindigt zijn de tranen bitter en zoet tegelijk. Leny van Studio Bitterzoet maakt kaartontwerpen die bijdragen aan de uiting van trots, liefde en erkenning die worden ervaren bij een geboorte en/of overlijden. Je kan een kaartje uit de collectie kiezen en maak het zelf helemaal naar wens in de online editor. 

bloemen, bloemist, rouwboeket, creatie
Tess, Tessrose, afscheid, kindje, mooi, bijpassend, bloemwerk, warmer te maken, veel inlevingsvermogen, vakmanschap, lusiteren, bloemwerkje, niets is te gek, bloemletters, lieflije kransjes, eigen knuffeltje, bloemenharten, bloemstukjes met speelgoed, blo

TessRose
Tess probeert het afscheid van jullie kindje doormiddel van mooi bijpassend bloemwerk ietsje warmer te maken. Het maken van het bloemwerk doet zij met veel inlevingsvermogen en vakmanschap. Tess luistert naar jullie als ouders. In het realiseren van een bloemwerkje is eigenlijk is niets te gek. Van bloemenletters tot lieflijke kransjes met een eigen knuffeltje en van bloemenharten tot bloemstukjes met speelgoed. Er is veel mogelijk. Heb je een vraag of een wens? Je kunt Tess altijd bellen of appen, ook op zondag en in de avonduren. Meer informatie vind je op haar site.

Wolter Strijker
Je bent geliefd….speciaal voor jullie kindje een bijzonder bloementuiltje. Ik verzin de mooiste creaties naar jullie wens voor de aller kleinste. Géén standaard voorbeelden, jullie verhaal staat centraal voor maatwerk met oog voor detail. Ik weet niet hoe het is om een kindje te moeten verliezen, ik weet wel dat ik met mijn gave en talenten een bijzondere schakel in dit proces kan zijn. Mag ik iets voor jullie betekenen bel gerust, ik ben bereid om die extra stap te zetten. Meer informatie vind je op mijn site.

Uitvaartbloemist In Memoriam
Uitvaartbloemist In Memoriam is gespecialiseerd in bloemwerk voor kinderen. Verfijnde en lieve bloemstukken welke passen bij het afscheid dat veel te vroeg komt. Wij willen ouders helpen om op een mooie manier afscheid te nemen van hun overleden kindje. Dit doen wij door het mooist mogelijke bloemstuk te maken. Volledig zoals de ouders in gedachten hebben.
Wij bieden rouwboeketten aan via de webshop maar maken ook graag iets heel persoonlijks. Wij zijn dagelijks bereikbaar voor het geven van advies en informatie.

Oennio van de Wetering
Als klein meisje vond ik begraafplaatsen al fascinerend, graven vol herinneringen, liefdevol verzorgd andere weer prachtig ingenomen door de natuur. Per toeval kwam ik de bloemen van keramiek tegen.
Ik - als bloemist- ben onder de indruk hoe mooi en puur ze gemaakt zijn. Het klopt.. Prachtig om te gebruiken in mijn bloemwerk -zodat er een bloem voor “de eeuwigheid “blijft. Voor thuis of op het graf. Vorstbestendig- versteende liefde- eeuwig bloeiend. Voor inspiratie kijk dan op mijn website.

live uitvaartmuziek

MusicaRosa - Live muziek bij uitvaarten (zang en piano)
Muziek raakt en verbindt. Bij live muziek komt de muziek nóg meer binnen en het maakt de plechtigheid nog persoonlijker. Het biedt troost aan de nabestaanden en draagt eraan bij dat de uitvaart een dierbare herinnering wordt. Wij, MusicaRosa, treden regelmatig op bij uitvaarten. Dat kan in een crematorium of bij een kerkdienst zijn, maar bijvoorbeeld ook in een restaurant of buiten. We hebben een uitgebreide repertoirelijst op onze website staan, waar nabestaanden uit kunnen kiezen. Mocht er een lied zijn wat de familie graag wil horen en niet in ons repertoirelijst staat, studeren we dit graag in.
MusicaRosa bestaat uit Mariska Oostijen - van der Kooi (zang) en Hans Kaldeway (piano). Voor meer informatie kijk dan op de website.

tastbare herinneringen, urnen, foto's, fotograaf, pottenbakkerij

Pottenbakkerij De Kneedbare Steen
Pottenbakkerij De Kneedbare Steen is een kleine, moderne pottenbakkerij, waar het ambacht en liefde voor het werk centraal staan. Ik ben al vele jaren gespecialiseerd in het ontwerpen en vervaardigen van met de hand gemaakte baby- en prematuur urnen. Een belangrijk deel van mijn werk maakt ik rechtstreeks in opdracht en in nauw overleg met de ouders. Op de site van De Kneedbare Steen staan heel veel voorbeelden van baby urnen naar eigen ontwerp.
Meer informatie vind je via deze link.

Spike van der Steen
De overgang van mensje naar een sterretje. De emoties zijn niet te beschrijven. De perceptie van de realiteit verdwijnt voor even en Spikes Fotografie is er om de meest intense momenten voor jullie vast te leggen. Met die beelden wordt een fraai boek gemaakt. Dit geeft troost op momenten wanneer je die hard nodig hebt. Nauw samenwerkend met gespecialiseerde uitvaartondernemers kom ik altijd tot het mooiste resultaat. Als fotograaf maakt de stichting Make a Memory ook gebruik van mijn diensten.
Meer informatie vind je via deze link.

marjolein oudsen

Marjolein de Wit - Oudsen
In februari 2019 verloren wij onze gezond geboren dochter. Ze was 1 maand jong toen ze overleed aan de gevolgen van gecompliceerde Kinkhoest. Thuis komen in een leeg huis, met lege armen is het ergste wat er is. Onbeschrijfelijk! Ik besloot mijn droom te gaan volgen en mensen te geven wat ik kreeg: foto’s van haar laatste reis. Ik ben gestart als afscheidsfotograaf en richt me vooral op het geven van een herinnering. Ook al is die nog zo zwaar. Er is nergens zoveel liefde als op een uitvaart. Ik ben er graag voor je!
Meer informatie via deze link

Arenda Oomen, ervaren afscheidsfotograaf, kind verliezen, overmand door verdriet, overleven, veel liefde aanwezig, dat beeld vastleggen, troost, terug zien, meegemaakt, trots, liefde vast houden, heel persoonlijk samengesteld boek, gesprekken komen vanzel

Arenda Oomen
Ik ben een ervaren afscheidsfotograaf. Wanneer je een kind verliest of gaat verliezen is dat niet te bevatten. Je wordt overmand door verdriet en bent aan het overleven. Maar er is ook veel liefde aanwezig. Juist dat beeld leg ik graag voor jullie vast. Later biedt het troost om terug te zien wat jullie hebben meegemaakt en om de trots en liefde vast te houden. Mijn foto's lever ik in een heel persoonlijk samengesteld boek, die je er makkelijk bijpakt. Gesprekken komen vanzelf op gang. Een boek is geduldig en is er altijd. Je kind zal nooit vergeten worden. Nu niet, later niet. Ik denk graag mee en je kan me altijd bellen om te overleggen.
Meer informatie vind je via deze link.

Marcel Kolenbrander, afscheidsfotograaf met hart en ziel, Foto's, waardevol, rouwproces, gespecialiseerd, fotograferen, afscheid, baby's en jonge kinderen, ervaring, fotograaf, kinderen niet levensvatbaar ter wereld komen, Still In Your Eyes, Marcel, lief

Marcel Kolenbrander
Sinds 2017 heb ik mij gespecialiseerd in het fotograferen van het afscheid van baby's en jonge kinderen. Mede door mijn ervaring als fotograaf in ziekenhuizen van kinderen die niet levensvatbaar ter wereld komen. Foto's kunnen heel waardevol zijn in het rouwproces. 
In het boek Still In Your Eyes maak ik de liefde voor stilgeboren of jong overleden kinderen zichtbaar.
Het fotoboek bevat liefdevolle foto’s en verhalen over vroeg overleden kindje(s),  steun, herkenning en erkenning voor ouders.
Meer informatie vind je via deze link.

nicky heinne, fotograaf, uitvaartfotograaf

Nicky Heinne
Afscheid nemen van jouw kindje, een loodzware opgave. Herinneringen die mettertijd vervagen, hoezeer je het beeld van dat prachtige, unieke mensje ook wilt vasthouden. Ik heb zelf een 'sterrenkindje' en nog steeds ben ik blij dat er foto's van de uitvaart zijn. Omdat foto's herinneringen levend houden. Voor die momenten dat er behoefte aan is. Zodat wat geweest is, blijft. Als uitvaartfotograaf leg ik graag puurheid en liefde voor jullie vast, in een waardevol album. Jullie liefde voor elkaar, die niet ophoudt wanneer leven eindigt. Meer informatie vind je via deze link.

marion verhaaf, afscheidsfotograaf, uitvaartfotograaf

Marion Verhaaf
Als vrijwillig fotografe voor Stichting Still maak ik regelmatig van dichtbij mee, wat het verliezen van een kindje voor de ouders kan betekenen. Hierdoor weet ik waar de ouders behoefte aan hebben op dit enorm intieme moment van afscheid. Ik ga respectvol te werk en doe niets zonder overleg. Zo praat ik met hun kindje en noem de naam die zij hebben gegeven. De woorden zijn er niet altijd, maar mijn foto's spreken dan voor mij. Zij vormen dierbare herinneringen in beelden, die zij keer op keer kunnen bekijken. Voor informatie bezoekt u mijn website.

Sophie Bik
Omdat tijdens een uitvaart al genoeg gebeurt en deze dag vaak in een roes voorbijgaat, is juist het laten vastleggen van een uitvaart door een ervaren fotograaf heel fijn. U kunt later terugkijken en de momenten terug zien die toen misschien niet zijn opgevallen. De aanwezigheid van bekenden, een lach, een traan, een handgebaar. Herinneringen die vastliggen.
Ik voel de sfeer, de band, warmte en het verdriet. Wat er op dat moment gebeurt leg ik op een zorgvuldige en mooie manier vast. In mooie kleuren, duidelijke contrasten, lieflijke en warme beelden, de herinneringen. Meer informatie vind je via deze link.