Je wilt nog steeds het allermooiste en allerzachtste als jouw baby (onverwacht) overlijdt. In een persoonlijk gesprek met mij stel je het draagmandje of kistje samen in zelfgekozen kleuren. Ook het verlies en de rouw bespreken we. In één tot twee dagen is jullie handgemaakte draagmandje of kistje klaar. Een draagmandje of kistje dat uitstraalt hoe mooi, puur, geliefd en vooral welkom jullie baby is!


Samenwerkingspartners

De unieke, gepersonaliseerde en handgemaakte babyuitvaartproducten van Sterrenkindje® vragen om bijzondere samenwerkingspartners.  Op deze pagina tref je een overzicht van de bedrijven waar ik graag mee samenwerk en die passen bij mijn visie.


Uitvaartondernemers

Karen Admiraal van Buitengewoon Afscheid

In de naam van mijn onderneming zit mijn visie over een uitvaart al verwerkt; bij het regelen van een afscheid ga ik niet uit van wat gebruikelijk is, maar juist van wat gewenst is en wat mogelijk is. Elk mens neemt op een andere manier afscheid, ieder mens is immers uniek. Hoe mooi is het om de overledene en zijn of haar leven te herkennen in een  persoonlijk afscheid? Juist deze keuzevrijheid en het oog hebben voor de kleinste dingen maakt dat ik graag samenwerk met Janine van Sterrenkindje. Wanneer je een kindje verliest slaat de wereld heel even stil…. Het is onze taak om in die verdrietige periode aan te voelen, te vragen naar wat geliefd, passend en gewenst is. Wij laten graag weten welke mooie keuzes je kunt maken met als doel het aanreiken van troost en zachtheid. De troost en de herkenbaarheid in het afscheid hebben na jaren nog een helende werking op het gemis. Onze wens is dat je ook na jaren nog met een traan en een glimlach kunt terugkijken op die intense periode.
Meer informatie over Karen Admiraal en haar Buitengewoon Afscheid vind je via deze link.

Linda van Alfen

Linda van Alfen Uitvaartbegeleiding in en rond Amersfoort is gespecialiseerd in het bijstaan van ouders bij overlijden voor, tijdens of kort na de geboorte van hun kindje. Als ouders hun baby verliezen, is dat een droom die uiteen spat.
Terug kunnen kijken op een mooi liefdevol afscheid van je kindje, biedt veel troost. Ik begeleid, adviseer, draag ideeën aan en denk met de ouders mee. Iedere uitvaart is anders, maar aandacht is er altijd vanuit het hart. In mijn vak is het van belang om mee te gaan in nieuwe ontwikkelingen. Zo ben ik volledig bekend met
“de Watermethode”. Een zwangerschapsafbreking of spontaan pril zwangerschapsverlies is voor de ouders een heftig afscheid van hun droom. Goed afscheid nemen is hier essentieel in, de watermethode kan hierbij helpen.
Als uitvaartbegeleidster heb ik ruime ervaring met jonge gezinnen waar onverhoopt een baby vlak voor, tijdens of na de geboorte is overleden. De rust, aandacht en tijd, maar ook zeker mijn ervaring kan voor de ouders helpen om deze tijd bewust te beleven en er met elkaar een heel warm en liefdevol afscheid van te maken.
Meer informatie over Linda van Alfen en haar uitvaartbegeleiding vind je via deze link.

linda van alfen uitvaartbegeleiding, samenwerkingspartner van sterrenkindje

Jasper Martens

Het verlies van een kind is niet in woorden of gevoelens te omschrijven. Het is voor jou als ouder het meest onnatuurlijke dat je ooit zal moeten doen. In een paar dagen sluit je een onvoltooid leven af. Een traditioneel afscheid past vaak niet. Niet standaard en 'hoe het hoort', maar zoals jouw kind was of jullie zijn. Ik denk creatief met je mee over originele mogelijkheden. Hoe zich dat ook laat vertalen, niets is te gek. Zo ontstaat een authentieke en intense uitvaart, waarin de energie van jouw kind vertaald is. De uitvaart markeert de start van een leven zonder jouw kind. Een harde werkelijkheid die moet bezinken. Ik luister naar jouw herinneringen, fijne momenten en wensen en neemt dat mee als uitgangspunt voor het afscheid. Ook heb ik ruime ervaring met het betrekken van kinderen uit het gezin of familie bij de uitvaart. Ik combineer hun leeftijd naadloos met die van jou voor een afscheid waar iedereen zich in herkent. Wanneer er tijd is om na te denken over het afscheid, kom ik graag met jullie kennis maken. Ik werk door het hele land!
Meer informatie over Jasper Martens en zijn uitvaartonderneming Sir Jamian vind je via deze link.  

Jasper Rudolf Martens Saltare Uitvaart

Houvast Uitvaartzorg

Houvast Uitvaartzorg biedt gespecialiseerde begeleiding aan ouders van kinderen die tijdens de zwangerschap of rondom de geboorte overleden zijn. Het afscheid nemen van een baby is bijzonder omdat verwelkomen samen loopt met afscheid nemen. Wij bieden ouders graag een houvast in deze ontzettend verdrietige periode.
Als ervaringsdeskundigen en professionals weten wij dat goede begeleiding een grote steun is op het moment dat je wordt overvallen door dit intense verdriet. De wensen van ouders staan bij ons voorop. Er is ontzettend veel mogelijk. Dat is fijn, maar kan ook ingewikkeld zijn. Wij helpen jullie bij het ontdekken van jullie wensen en we zullen er alles aan doen om dat te realiseren. Om op een goede manier afscheid te kunnen nemen, is het belangrijk om je kindje te verwelkomen. Wij ondersteunen ouders bij het maken van waardevolle herinneringen. Deze herinneringen zijn een grote steun voor de periode die komen gaat.
Meer informatie over Houvast Uitvaartzorg vind je via deze link.

houvast uitvaartzorg, Mireille Elshof, Lotte de Wind, Gertie van der Linden

Tastbare herinneringen

Jorien van Heuvel pottenbakkerij de kneedbare steen

Pottenbakkerij De Kneedbare Steen

Pottenbakkerij De Kneedbare Steen is een kleine en moderne pottenbakkerij, waar het ambacht en liefde voor het werk centraal staan. Ik ben al vele jaren gespecialiseerd in het ontwerpen en vervaardigen van met de hand gemaakte baby- en prematuur urnen. Een belangrijk deel van mijn werk maakt ik rechtstreeks in opdracht en in nauw overleg met de ouders. Op de site van De Kneedbare Steen staan heel veel voorbeelden van baby urnen naar eigen ontwerp. Meer informatie over Jorien van Heuvel en haar pottenbakkerij De Kneedbare Steen vind je via deze link.

 

Spike van der Steen Spikes fotografie

Spike van der Steen

De overgang van mensje naar een sterretje. Het is iedere keer weer anders. Enorm heftig. Als ervaringsdeskundige weet ik dat. De emoties zijn niet te beschrijven.
Omdat de perceptie van de realiteit voor even helemaal verdwijnt, ben ik er om de meest intense momenten voor jullie vast te leggen. Met die beelden van de reportage wordt in overleg met jullie een fraai boek gemaakt. Dit geeft troost op momenten wanneer je die hard nodig hebt. Nauw samenwerkend met gespecialiseerde uitvaartondernemers kom ik altijd voor jullie tot het mooiste resultaat.
Als fotograaf maken de stichtingen Make a Memory en Kanjerwens ook gebruik van mijn diensten.
Meer informatie over Spike van der Steen en zijn Spikes Fotografie vind je via deze link.

Sophie Bik, Sophie Bik Fotografie

Sophie Bik

Het vastleggen van herinneringen, dat is vaak iets wat vergeten wordt. Terwijl als we nu terugbladeren in de oude fotoboeken die de meeste als kind wel hadden, de herinneringen direct weer terugkomen. Speciale momenten met geliefden, ongedwongen momenten, de speciale blik of een hartelijk handgebaar. Het vastleggen hiervan is wat ik het liefste doe. Mooie beelden van speciale gebeurtenissen die in de toekomst van bijzondere waarde zijn. Foto’s zijn de tastbare herinneringen van niet alleen bijzondere maar ook alledaagse gebeurtenissen. Op foto’s kun je met blijdschap terugkijken. Foto’s kunnen bijdragen aan het verwerken van verlies en het in stand houden van herinneringen. 
Denk aan het afscheid van een geliefde, een condoleance, begrafenis of een uitvaart. Het zien van de echtheid van mensen is moois. Ik voel de sfeer, de band, warmte, het plezier en het verdriet. Wat er op dat moment gebeurt leg ik op een zorgvuldige en mooie manier vast. Ik houd van mooie kleuren, duidelijke contrasten, lieflijke en mooie beelden. Maar ook van meer ingetogenheid  en sereniteit kan ik enorm genieten.
Afhankelijk van jullie wensen die we vooraf zorgvuldig doornemen, leg ik de bijzondere momenten voor jullie vast op de locatie waar ze ontstaan. Tijdens een afscheids- of herinneringsreportage ben ik onopvallend aanwezig. Waardevolle momenten heb ik haarscherp in de gaten. Ik weet de gepaste afstand te bewaren en ben op de achtergrond aanwezig om bijzondere momenten vast te leggen. Natuurlijk maak ik hierbij geen gebruik van flitslicht. Een mooi herinneringsalbum van deze bijzondere en intieme momenten stel ik in overleg met jullie samen. Neem  gerust contact met mij op voor een vrijblijvend gesprek. We kunnen dan samen bespreken wat ik voor jullie kan betekenen. Meer informatie over Sophie Bik en haar bedrijf vind je via deze link.

Doety Klijnstra Atelier Dodok

Atelier Dodok

Doety Klijnstra van atelier Dodok in Oude Bildtzijl tekent onder andere portretten van overleden dierbaren voor op rouwbrieven, herinneringskaartjes, bidprentjes en/of bedankkaartjes. Om zo een mooie herinnering aan ouders en familieleden te geven. Ik geef de voorkeur aan beeldmateriaal in de vorm van foto's om een gelijkend beeld te creeëren. Ik gebruik alleen een (vul)potlood en een gummetje om een portret te maken.
Meer informatie over Doety en haar prachtige tekeningen vind je via deze link.


Bloemen

Oennio van de Wetering

Als klein meisje vond ik begraafplaatsen al fascinerend. Lopend over de lange paden zag ik mooie, oude graven
vol herinneringen. Sommige als een echt kunstwerk, andere waren statige familiegraven. Liefdevol verzorgd, andere weer prachtig ingenomen door de natuur.
Al vroeg had ik in de gaten dat er mensen moeite mee hadden zelf een bloemstuk uit te zoeken. Door ogen vol tranen is het moeilijk om je te focussen. Door met de nabestaanden in gesprek te gaan in hun eigen vertrouwde omgeving, haal ik het maximale uit de situatie om een prachtig stuk te componeren. Passend, met een gevoel van eigenwaarde en respect voor de ouders. Mijn passie voor mensen en bloemen, zie je terug in een perfecte uitvoering, waarbij ik bloemen en wensen hand in hand laat gaan. Vaak ziet ik dan weer de eerste twinkeling in de ogen van de nabestaanden.
Meer informatie over Oennio van de Wetering en haar Oennio bloemenwensen vind je via deze link.

Per toeval kwam ik bloemen van keramiek tegen en was meteen verliefd. In Frankrijk worden ze al twee eeuwen gebruikt als grafdecoratie of versiering op een urn. Maar ze kunnen ook als persoonlijk herinneringsmonumentje en als rouwbloemen worden gebruikt. Traditioneel handwerk, gegarandeerd bestand tegen vorst. En, uiteraard, met veel liefde gemaakt. Laat je inspireren op haar website, via deze link.

oennio van de wetering, oennio bloemenwensen, versteende liefde

Geboorte - rouw - kaartjes

Lenieke Paperdesign

Leny van Lenieke Paperdesign ontwerpt geboortekaartjes, rouwkaartjes en trouwkaarten. De afgelopen jaren heb ik al vele geboortekaartjes mogen ontwerpen voor verwachtingsvolle, zwangere ouders. Tijdens deze periode kwamen ook zwarte druppels van verdriet op mijn pad. Voor de geboorte van Esra kreeg ik na een zwangershap van 6 weken een miskraam. Niet lang daarna maakte we van dichtbij mee hoe een kindje na 23 weken zwangerschap overleed tijdens de bevalling. Ik had de eer om voor deze lieve, gebroken ouders een kaartje te mogen ontwerpen. Ik ken de intense liefde en het grote geluk wat hoort bij het ontvangen van een kind, maar ik heb ook kunnen proeven aan de vreselijke gebrokenheid en het grote verdriet door het verliezen van een klein, broos leven. Twee tegenovergestelde werelden en toch zo verweven met elkaar. Voor beide wil ik iets kunnen betekenen: kaartjes, voor vreugde en verdriet! 
Met mijn geboorte-rouwkaartjes wil ik erkennen dat er leven is geweest in plaats van benadrukken dat het er niet meer is. Want hoe kort het leven van jullie kindje mocht zijn, het is kostbaar genoeg om het een waardige plek te geven in deze wereld! Daarom zet ik met hart en handen in voor een rouwkaartje wat past bij de diepe liefde en intens verdrietig afscheid. Ook een persoonlijk ontwerp op maat is mogelijk.
Meer informatie over Leny en haar geboorte-rouwkaartjes vind je via deze link.