Welke maat draagmand kies ik?

De grootte van de draagmand is een persoonlijke keuze, waar geen eenduidig antwoord op is.  Voor volwassenen bestaat er een rekensom voor het bepalen van de maat van een uitvaartmand (of kist) met een rekensommetje.

Men meet de lichaamslengte en telt er 7 – 10 centimeter bij. Sommige van mijn collega’s hanteren deze ‘regel’ ook voor kinderuitvaartmanden. Ik, eigenwijs als ik ben, pak het bepalen van de juiste maat anders aan. Natuurlijk vraag ik aan je wat de geschatte lengte van de baby is en of de baby een groeiachterstand heeft. Vaak vragen ouders welke maat zou jij kiezen. Ik vraag dan aan ouders welke wens zij hebben.

Wil je een knuffel of meerdere meegeven aan de baby, tekeningen van jullie of andere kinderen. Dan heb je de grotere draagmand nodig, als je zou twijfelen tussen twee verschillende maten. Andere ouders willen graag dat de baby geborgen blijft, net als in de baarmoeder, zij kiezen vaak voor een kleinere maat. Die een ander misschien veel te krap zou vinden.

En ook niet onbelangrijk, hoe wil je dat jouw baby in de uitvaartmand ligt!? In rugligging, traditioneel zoals wij, als volwassene, ook in onze veelal kist liggen …. Óf liever lekker op zijn/haar zij met de beentjes opgetrokken, waardoor de lengte van jullie kindje kleiner is.

Vele mogelijkheden, wensen en keuzes die voor iedere ouder, iedere baby anders zijn. Omdat iedere baby, iedere ouder uniek is. Het speerpunt van Sterrenkindje écht maatwerk is!

Welkom heten van jouw overleden baby – de bevalling van een overleden baby

De geboorte van een overleden baby is voor iedere moeder én vader een ander verhaal.

Help! Mijn baby is/gaat dood …

Voordat jouw baby overleden (geboren) is zijn er al veel dingen waar je over na kan denken, kan opzoeken of in gang kan zetten. Informeer bij jouw zorgverzekering of je recht hebt op kraamzorg.

Help! Waardoor is/gaat mijn baby dood …..

Ik schreef het al eerder, de kans dat jouw kind overlijdt is het grootste tijdens de zwangerschap en in het eerste levensjaar (RIVM, 2019).

Als je baby overlijdt in december ….

December is de maand waarin de commercie vol inzet op ons allergrootste geluksgevoel, samenzijn met familie en uitgebreid eten.