Welke maat draagmand kies ik?

De grootte van de draagmand is een persoonlijke keuze, waar geen eenduidig antwoord op is.  Voor volwassenen bestaat er een rekensom voor het bepalen van de maat van een uitvaartmand (of kist) met een rekensommetje.

Men meet de lichaamslengte en telt er 7 – 10 centimeter bij. Sommige van mijn collega’s hanteren deze ‘regel’ ook voor kinderuitvaartmanden. Ik, eigenwijs als ik ben, pak het bepalen van de juiste maat anders aan. Natuurlijk vraag ik aan je wat de geschatte lengte van de baby is en of de baby een groeiachterstand heeft. Vaak vragen ouders welke maat zou jij kiezen. Ik vraag dan aan ouders welke wens zij hebben.

Wil je een knuffel of meerdere meegeven aan de baby, tekeningen van jullie of andere kinderen. Dan heb je de grotere draagmand nodig, als je zou twijfelen tussen twee verschillende maten. Andere ouders willen graag dat de baby geborgen blijft, net als in de baarmoeder, zij kiezen vaak voor een kleinere maat. Die een ander misschien veel te krap zou vinden.

En ook niet onbelangrijk, hoe wil je dat jouw baby in de uitvaartmand ligt!? In rugligging, traditioneel zoals wij, als volwassene, ook in onze veelal kist liggen …. Óf liever lekker op zijn/haar zij met de beentjes opgetrokken, waardoor de lengte van jullie kindje kleiner is.

Vele mogelijkheden, wensen en keuzes die voor iedere ouder, iedere baby anders zijn. Omdat iedere baby, iedere ouder uniek is. Het speerpunt van Sterrenkindje écht maatwerk is!

Keurmerk van de stoffen

Alle stoffen van Sterrenkindje hebben het OEKO_TEX keurmerk.

Janine aan het werk

Niet alleen zelf de stoffen uitkiezen, maar ook zelf een babyuitvaartproduct maken terwijl er deskundige rouwbegeleiding en creatief brein aanwezig is.

open draagmand waterhyacint

Rouw is wat het is! De enige manier om met die rauwe rouwpijn om te gaan, is er dwars doorheen. En ja, dat doet pijn....

muisjeszwartwit

De geboorte van een overleden baby is voor iedere moeder én vader een ander verhaal.