Kan ik mijn eigen stof aanleveren?

Het is mogelijk om jouw eigen stof aan te leveren voor het maken van een draagmand.

Je kan hierbij denken aan stof die je al uitgekozen hebt voor de babykamer of jullie trouwkleding. Het is handig om rekening te houden met een paar aspecten. Het aanleveren van de stof neemt tijd in beslag! De stof moet aangeleverd worden in Nijkerk. Het allerliefst persoonlijk, de pakketdiensten zijn nog niet betrouwbaar.

Ik mocht vorig jaar een trouwjurk en de voering van een colbert gebruiken voor het maken van een draagmand. Zorgvuldig knip ik de stoffen van de jurk, torn ik de naden los. Zo blijft er nog genoeg jurk over en de buitenste laag intact. Daarbij kijk ik ook goed naar de print van de jurk. Zelf vind ik het mooi dat die niet groter is dan de baby en niet te grof. Zodat er geen vinger of teentje in blijft haken. Ook moet de stof zacht zijn.

In de zomer van 2019 belde een hele lieve oma met de vraag of ik een draagmand voor haar kleindochter wilde maken. Zij had een verzoek of ik alsjeblieft de stof wilde gebruiken die zij samen met andere oma gebruikt had voor de bekleding van de wieg. Zorgvuldig tornde ik de liefdevolle naadjes van de oma’s los en maakte een mooie bekleding voor de draagmand.

Draagmanden met extra liefde …

Welkom heten van jouw overleden baby – de bevalling van een overleden baby

De geboorte van een overleden baby is voor iedere moeder én vader een ander verhaal.

Help! Mijn baby is/gaat dood …

Voordat jouw baby overleden (geboren) is zijn er al veel dingen waar je over na kan denken, kan opzoeken of in gang kan zetten. Informeer bij jouw zorgverzekering of je recht hebt op kraamzorg.

Help! Waardoor is/gaat mijn baby dood …..

Ik schreef het al eerder, de kans dat jouw kind overlijdt is het grootste tijdens de zwangerschap en in het eerste levensjaar (RIVM, 2019).

Als je baby overlijdt in december ….

December is de maand waarin de commercie vol inzet op ons allergrootste geluksgevoel, samenzijn met familie en uitgebreid eten.