Hoeveel baby’s overlijden er per dag in Nederland?

De kans dat je als ouder afscheid moet nemen van jouw kind is het allergrootst tijdens de zwangerschap én in het eerste levensjaar (RIVM, 2019).

Dat besef je niet als je zwanger bent,  verteld niemand, is niet te lezen te lezen in al die bladen van aanstaande ouders en die je misschien ook helemaal niet wil weten. De zwangerschap wordt door de commercie vooral gezien als een grote roze wolk. Jij én ik weten dat niet iedere zwangerschap een roze wolk is, maar ook een zwarte rand kan hebben of geheel zwart is.

Gemiddeld overlijden er iedere dag 5 baby’s per dag in Nederland (Perined, 2019) De officiële instanties tellen alleen de baby’s vanaf de 22e week van de zwangerschap tot de eerste verjaardag. In werkelijkheid overlijden er elke dag meer baby’s.

Keurmerk van de stoffen

Alle stoffen van Sterrenkindje hebben het OEKO_TEX keurmerk.

Janine aan het werk

Niet alleen zelf de stoffen uitkiezen, maar ook zelf een babyuitvaartproduct maken terwijl er deskundige rouwbegeleiding en creatief brein aanwezig is.

open draagmand waterhyacint

Rouw is wat het is! De enige manier om met die rauwe rouwpijn om te gaan, is er dwars doorheen. En ja, dat doet pijn....

muisjeszwartwit

De geboorte van een overleden baby is voor iedere moeder én vader een ander verhaal.