Als je baby overlijdt in december ….

December is de maand waarin de commercie vol inzet op ons allergrootste geluksgevoel, samenzijn met familie en uitgebreid eten. Kerstmuziek schalt uit de radio en luidsprekers, glitters en kerstballen in duizelingwekkende kleuren in de schappen van de winkels, overvolle boodschappenkarretjes. In de kerken wacht met wekenlang vol verwachting op de geboorte van de baby Jezus.

Midden in deze feestvreugde staat opeens jullie wereld stil! Jullie zwangerschap is geen roze wolk meer. Jouw toekomstdromen met jullie baby vervagen en verdwijnen. Jullie besluiten de zwangerschap af te breken, de behandeling te stoppen of jullie kindje is/wordt levenloos geboren. Naast al het verdriet is er ook de onvoorwaardelijke liefde en trots. Jullie moeten  nadenken over dingen waar je nooit over na dacht, waar je niet over na wil denken. En toch wil je een mooi passend afscheid voor jouw baby, die recht doet aan jullie liefde voor hem of haar.

Sterrenkindje

Je wil nog steeds het allermooiste en liefste als jouw baby (onverwacht) overlijdt …. Sterrenkindje is mijn webshop, waar je het allerliefste niet wil winkelen en met een grote boog om heen gaat. Maar als het dan toch moet, het zo fijn is dat het er is. Ik maak niet alleen mooie draagmanden, kistjes en/of kledingsetjes voor een baby die zo gewenst is en waar zo veel van gehouden wordt.

Ik luister ook naar jullie verhaal, jullie wensen en begrijp het verdriet, de liefde en ook de boosheid. Het is al ingewikkeld genoeg als je baby overlijdt en helemaal in een maand als december. In jouw diepe rauwe rouw kan je je nog eenzamer en/of vervreemd voelen van de rest van de wereld. Een maand waarin het vroeg donker is, de dagen kort zijn. Iedereen een knus, geborgen plekje thuis zoekt. Kan het gemis van jullie baby keihard binnenkomen in een maand waarin de nadruk op samenzijn ligt.  Rouwkaarten liggen op de deurmat tussen de Kerstkaarten met wensen voor een prettige Kerst en een gelukkig Nieuwjaar. Juist dan, kan het troostend zijn om ervaringen en tips te horen hoe je warmte, liefde en geborgenheid vindt als je in diepe rauwe rouw bent. Hoe je de decembermaand doorkomt met de pijn, het verdriet, het gemis …. met als het niet gaat er een schouder om op te huilen en oren om herinneringen te delen.

Keurmerk van de stoffen

Alle stoffen van Sterrenkindje hebben het OEKO_TEX keurmerk.

Janine aan het werk

Niet alleen zelf de stoffen uitkiezen, maar ook zelf een babyuitvaartproduct maken terwijl er deskundige rouwbegeleiding en creatief brein aanwezig is.

open draagmand waterhyacint

Rouw is wat het is! De enige manier om met die rauwe rouwpijn om te gaan, is er dwars doorheen. En ja, dat doet pijn....

muisjeszwartwit

De geboorte van een overleden baby is voor iedere moeder én vader een ander verhaal.