Over ons

Over sterrenkindje

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur.

Over Janine

Ik ben Janine van Veen en ik woon samen met mijn man en drie kinderen, waarvan Jonas in onze liefdevolle herinnering. Naast Sterrenkindje® babyuitvaartproducten heb ik mijn eigen praktijk Rouw en Verlies.

Ik leerde van het leven, de liefde en het verdriet én ik werd opgeleid bij het Landelijk Steunpunt Verlies en volgde de postHBO-opleiding Rouw- en verlies. Ik begeleid je bij het verlies van een dierbare. In het bijzonder richt ik mij op het overlijden van een baby tijdens de zwangerschap, bij de geboorte of in het eerste levensjaar en op verlies van gezondheid van de ouders.

De combinatie van mijn verlieservaring, opleidingen, expertise als rouw- en verliesbegeleider én mijn creativiteit maken mijn producten bijzonder. Ik maak unieke en gepersonaliseerde draagmanden, babykistjes, wikkeldoeken en bijpassende kleding. Jullie maken de keuzes, voor stof en stijl, omdat jullie weten wat bij jullie kindje past. Producten voor de babyuitvaart die uitstralen hoe mooi, puur, teer, bijzonder, lief en vooral welkom jullie baby is! En hoe trots jullie zijn …

Janine’s Story

Op 6 december 2011 stond mijn wereld stil, geen doptonen bij de controle van de verloskundige.

Hoewel alle signalen onheilspellend waren en ik zeer ongerust was, hield ik er geen rekening mee dat mijn baby overleden was. Mijn zoon Jonas overleed in de 37e week van de zwangerschap.

Ik realiseerde me niet dat ik nooit meer dezelfde zou worden die ik was. De wereld draaide ogenschijnlijk door, voor mij was het niet meer de oude wereld. Ik was een onzichtbare moeder geworden met nieuwe levensdoelen en idealen. En soms ook eenzaam. Net na het overlijden van Jonas kende ik geen andere ouders waarvan de baby tijdens de zwangerschap overleden was. Hoe meer ik over Jonas sprak, hoe meer verhalen van stil gedragen verdriet ik hoorde.

Jonas leerde mij wat onvoorwaardelijke liefde is en ik leerde om hem te verweven in mijn leven. Hij hoort er altijd bij, ook al zijn er soms dagen dat ik minder aan hem denk. Mijn rouw is minder rauw geworden. Jonas mag er zijn in mijn leven, ik mocht rouwen en afscheidsrituelen en zijn plekje creëren. Wij vieren zijn geboortedag met een bloementaart op zijn grafje en voor ons een echt taartje.