Je wilt nog steeds het allermooiste en allerzachtste als jouw baby (onverwacht) overlijdt. In een persoonlijk gesprek met mij stel je het draagmandje of kistje samen in zelfgekozen kleuren. Ook het verlies en de rouw bespreken we. In één tot twee dagen is jullie handgemaakte draagmandje of kistje klaar. Een draagmandje of kistje dat uitstraalt hoe mooi, puur, geliefd en vooral welkom jullie baby is!


Janine

Ik ben Janine, getrouwd en moeder van 3 kinderen. Naast mijn werkzaamheden voor Sterrenkindje® babyuitvaartproducten ben ik werkzaam als rouw- en verliesbegeleider in mijn praktijk Rouw en Verlies. Tijdens mijn tweejarige postHBO-opleiding Rouw- en verliesbegeleider ben ik breed opgeleid in alle vormen van rouw. Ik studeerde bij het Landelijk Steunpunt Verlies in Amersfoort. Mijn expertise ligt in begeleiding bij verlies van een dierbare (met in het bijzonder; het overlijden van een baby tijdens de zwangerschap, bij de geboorte of in het eerste levensjaar) en bij verlies van gezondheid van de ouders.

@Gwendolyn Pieters mei 2019


Jonas, je was zo mooi ...

Jonas je was zo mooi, always remembering Jonas

© Janine Doornenbal december 2011-januari 2012

Op 6 december 2011 om ongeveer 9.45 uur stond mijn wereld stil, geen doptonen bij de controle van de verloskundige.
Hoewel alle signalen onheilspellend waren en ik zeer ongerust was, hield ik er geen rekening mee dat mijn baby overleden was. Mijn zoon Jonas overleed in de 37e week van de zwangerschap.
Ik hield er ook geen rekening mee dat als mijn wereld weer zou gaan draaien, dat het niet meer mijn oude wereld zou zijn en ik nooit meer dezelfde zou worden die ik was. Ik was een onzichtbare moeder geworden met nieuwe levensdoelen en idealen. En soms ook eenzaam, net na het overlijden van Jonas kende ik geen andere ouders waarvan de baby tijdens de zwangerschap overleden waren. Hoe meer ik over Jonas sprak, hoe meer verhalen van stil gedragen verdriet ik hoorde.
Jonas leerde mij wat onvoorwaardelijke liefde is en ik leerde om hem te verweven in mijn leven. Hij hoort er altijd bij, ook al zijn er soms dagen dat ik minder aan hem denk. Mijn rouw is minder rauw geworden. Jonas mag er zijn in mijn leven, ik mocht rouwen en afscheidsrituelen en zijn plekje creëren. Wij vieren zijn geboortedag met ballonnen, een bloementaart op zijn grafje en voor ons een echt taartje.


Werkwijze

Sinds 1 februari 2018 ben ik de eigenaar van Sterrenkindje® babyuitvaartproducten. Ik maak unieke en gepersonaliseerde draagmanden, babykistjes, draagboxen, wikkeldoeken en bijpassende kleding. Ik lever aan ouders, ziekenhuizen en uitvaartondernemers.
De liefde voor mijn zoon Jonas*, mijn naaimachine en mijn creatieve talenten zet ik in om prachtige babyuitvaartproducten te maken voor baby's die tijdens de zwangerschap, bij de geboorte of in het eerste levensjaar overlijden. Een draagmand of babykistje die uitstraalt hoe mooi, puur, kwetsbaar, lief en vooral welkom jullie baby is!

Sterrenkindje® babyuitvaartproducten heeft geen vaste collectie stoffen op voorraad en onderscheid zich door ruimte te geven aan persoonlijke wensen. Het is ook mogelijk om stoffen binnen de verschillende thema's te combineren of om zelf stof aan te leveren, bijvoorbeeld van de stoffen die jullie uitgekozen hebben voor de babykamer. Uiteraard is deze laatste mogelijkheid wel afhankelijk van de reisafstand en het aantal tussenliggende dagen.

Alle producten van Sterrenkindje® babyuitvaartproducten worden in eigen atelier, binnen 24-48 uur, met toewijding gemaakt en zijn met de grootste aandacht voor detail afgewerkt. De bestellingen worden via GLS of PostNL verstuurd, bezorging op zaterdag kan niet gegarandeerd worden. De bestelling ophalen is ook mogelijk. Bij voorkeur werk ik met betaling vooraf. Mogelijk wordt de factuur vergoed door jouw uitvaartverzekering. Mocht je geen uitvaartverzekering hebben, dan kan je contact opnemen met de Stichting Félice