Werkwijze

In 2006 geleden raakte een krantenartikel over baby-overlijden Mari Jonker diep. Het artikel liet haar niet meer los. Uit dankbaarheid dat dit haar gezin bespaard was gebleven startte zij het bedrijf Sterrenkindje. Kort na zijn geboorte onderging haar zoon zes ingrijpende operaties  en meerdere keren werden zij en haar man gebeld om afscheid te komen nemen van hun zoon. Hun zoon kwam iedere operatie en complicatie te boven, bleef leven en mocht naar huis! Mari heeft afgelopen jaren vele ouders mogen bijstaan in hun diepste rouw door het maken van afscheidswiegjes en draagmanden voor ziekenhuizen. 
Afgelopen najaar hebben wij elkaar ontmoet. Voor Mari was er al lange tijd een wens om Sterrenkindje los te laten en over te dragen. Zij wil zich graag bezig houden met het leven en de opdrachten voor Bibiana Wiegbekleding

 

Sinds 1 februari ben ik, Janine van Veen, eigenaar van Sterrenkindje. Ik maak draagmanden, wikkeldoeken en bijpassende kleding die ik lever aan ouders, ziekenhuizen en uitvaartondernemers. De draagmand kan gebruikt worden om de baby naar huis te brengen, voor het opbaren thuis, maar ook voor het definitieve afscheid. Het overlijden van de baby tijdens de zwangerschap, bij de geboorte of kort daarna is één van de meest stressvolle gebeurtenissen die een volwassene kan ervaren. De impact op ouders is jarenlang door zorgverleners en de maatschappij onderschat. De liefde voor mijn zoon Jonas*, mijn naaimachine en mijn creatieve talenten zet ik in om prachtige draagmanden te maken voor baby's die tijdens de zwangerschap, bij de geboorte of kort daarna overleden zijn. Een draagmand die uitstraalt hoe mooi, puur, kwetsbaar, lief en vooral welkom jullie baby is!

 

Sterrenkindje heeft geen vaste collectie stoffen op voorraad en onderscheid zich door ruimte te geven aan persoonlijke wensen. Het is ook mogelijk om stoffen binnen de verschillende thema's te combineren of om zelf stof aan te leveren, bijvoorbeeld van de stoffen die jullie uitgekozen hebben voor de babykamer. Uiteraard is deze laatste mogelijkheid wel afhankelijk van de reisafstand en het aantal tussenliggende dagen. 
Alle producten van Sterrenkindje worden in eigen atelier met toewijding vervaardigd en zijn met de grootste aandacht voor detail afgewerkt.

Je kan met jullie wensen rechtstreeks contact met Sterrenkindje opnemen, per telefoon, whats-app of per mail

 

Wanneer jouw bestelling is bevestigd via de mail, wordt deze binnen 24 uur verwerkt. Bestellingen worden via GLS of PostNL verstuurd. De bestelling ophalen op het adres van Sterrenkindje, Zonnelaan 166 te Huis ter Heide (Utrecht) is ook mogelijk.

 

Bij voorkeur werk ik met betaling vooraf, eventueel kan ik de nota een week na de afscheidsdienst van de baby versturen. Voor een vergoeding van de nota kan je contact opnemen met jouw eventuele uitvaartverzekering of met Stichting Félice.