Home » Veel gestelde vragen en achtergrondinformatie

Je wilt nog steeds het allermooiste en liefste als jouw baby (onverwacht) overlijdt. Je kunt, in overleg met mij, keuzes maken voor unieke en handgemaakte baby-uitvaartproducten die binnen 48 uur klaar zijn. Ook bespreken we het verlies en de rouw. De draagmanden en overige producten stralen uit hoe mooi, puur, geliefd en vooral welkom jullie kindje is.

 


Kraam - rouw - week

Moeders zijn vaak ook kraamvrouw zijn die herstellen van de bevalling. Vaak vergeten deze moeders dat, zij willen het allerliefste zoveel mogelijk tijd doorbrengen met de baby. Waardoor zij minder slapen en rusten.

De dag van de uitvaart is een emotioneel pittige dag voor moeders én vaders. Lichamelijk gezien kunnen moeders zichzelf overschatten. Het is juist op die dag belangrijk om zuinig met energie om te gaan. Als het ouders niet lukt de baby in hun armen te dragen naar de afscheidslocatie of grafje, dan is een vintage kinderwagen of een slee (als er sneeuw ligt) een prima alternatief …

Draagmanden

Welke stoffen zijn zowel voor jongens als meisjes geschikt?
De stylen Stoer, Teer, Puur en Bijzonder zijn niet alleen heel mooi, maar ook genderneutraal, ofwel unisex. 
Voor ouders die niet weten of zij zwanger zijn van een meisje of jongen. En speciaal voor de moeders die heel graag de draagmand in huis willen hebben voordat de bevalling begint.

Kan ik stoffen van de verschillende stijlen met elkaar combineren?
Natuurlijk kan en mag je de stoffen van de verschillende stylen met elkaar combineren. Ik maak graag foto’s voor je van de uitgezochte stoffen. Zodat je kan beoordelen of de uitgezochte stoffen een mooie set zijn. Je mag je óók in het atelier de stoffen bekijken, aanraken en uitzoeken.

Hoe lang duurt het om een draagmand te maken?
Ik heb ongeveer 3 tot 5 uur nodig om een draagmand te maken? Die tijd heb ik nodig om de stoffen te knippen, te naaien en in te pakken.
De tijd niet alleen afhankelijk is van de grootte van de mand. Maar ook van de details die je graag wil.
Tijdens het naaiproces stuur ik foto’s naar ouders zodat zij betrokken zijn bij het proces. Vaak kunnen we dan ook snel overleggen als mijn creatieve brein een mooie aanvullende detail bedenkt.

Welke maat draagmand moet ik kiezen?
De grootte van de draagmand is een persoonlijke keuze, waar geen eenduidig antwoord op is.  Voor volwassenen bestaat er een rekensom voor het bepalen van de maat van een uitvaartmand (of kist) met een rekensommetje. Men meet de lichaamslengte en telt er 7 – 10 centimeter bij. Sommige van mijn collega’s hanteren deze ‘regel’ ook voor kinderuitvaartmanden.
Ik, eigenwijs als ik ben, pak het bepalen van de juiste maat anders aan. Natuurlijk vraag ik aan je wat de geschatte lengte van de baby is en of de baby een groeiachterstand heeft. Vaak vragen ouders welke maat zou jij kiezen. Ik vraag dan aan ouders welke wens zij hebben.
Wil je een knuffel of meerdere meegeven aan de baby, tekeningen van jullie of andere kinderen. Dan heb je de grotere draagmand nodig, als je zou twijfelen tussen twee verschillende maten. Andere ouders willen graag dat de baby geborgen blijft, net als in de baarmoeder, zij kiezen vaak voor een kleinere maat. Die een ander misschien veel te krap zou vinden.
En ook niet onbelangrijk, hoe wil je dat jouw baby in de uitvaartmand ligt!? In rugligging, traditioneel zoals wij, als volwassene, ook in onze veelal kist liggen …. Óf liever lekker op zijn/haar zij met de beentjes opgetrokken, waardoor de lengte van jullie kindje kleiner is.
Vele mogelijkheden, wensen en keuzes die voor iedere ouder, iedere baby anders zijn. Omdat iedere baby, iedere ouder uniek is. Het speerpunt van Sterrenkindje écht maatwerk is!

Kan ik een draagmandje bestellen bij Sterrenkindje als ik een uitvaartverzekering heb?
Je hebt een vrije keus voor een draagmand als je een uitvaartverzekering hebt. Informeer altijd bij jouw uitvaartverzekering als jouw baby overlijdt. Zeker als je graag op persoonlijke liefdevolle manier jouw baby wil verwelkomen en afscheid wil nemen. En het standaard aanbod van de verzekeraar niet past bij jullie. Soms moet je een beetje pit hebben, met een zekere vastbeslotenheid om door te dringen bij zo’n verzekeraar, maar dan heb je wel een mooi, zacht, liefdevol en zelf uitgekozen draagmandje voor je (klein)dochter … of (klein)zoon

Wist je dat?

Hoeveel baby's overlijden er per dag in Nederland?
De kans dat je als ouder afscheid moet nemen van jouw kind is het allergrootst tijdens de zwangerschap én in het eerste levensjaar (RIVM, 2019). Dat
besef je niet als je zwanger bent,  verteld niemand, is niet te lezen te lezen in al die bladen van aanstaande ouders en die je misschien ook helemaal niet wil weten. De zwangerschap wordt door de commercie vooral gezien als een grote roze wolk. Jij én ik weten dat niet iedere zwangerschap een roze wolk is, maar ook een zwarte rand kan hebben of geheel zwart is.
Gemiddeld overlijden er iedere dag 5 baby’s per dag in Nederland (Perined, 2019) De officiële instanties tellen alleen de baby’s vanaf de 22e week van de zwangerschap tot de eerste verjaardag. In werkelijkheid overlijden er elke dag meer baby’s.