• maatwerk
  • persoonlijke aandacht
  • rouwbegeleiding
  • zachte stoffen en materialen
  • binnen 24-48 uur verstuurd

Inspiratie - Help! Mijn baby is/gaat dood ...

Toekomstdromen en vaak de voorbereidingen op de komst van de baby staan na die ene zin in één klap stil. Verheugen op een leven met de baby veranderd naar diepe rauwe rouw.

Jullie moeten opeens nadenken over allerlei dingen waar je nooit over nagedacht hebt. Je hebt geen idee hoe jullie een mooie begrafenis of crematie regelen. Waar je allemaal voor kan kiezen, het is goed om te weten wat kan, mag en soms ook moet door de wetgeving. Je kan en mag het afscheid helemaal naar eigen wens in vullen. Volg je eigen gevoel naar een buitengewoon liefdevol afscheid!
De mogelijkheden zijn eindeloos, voor mijn brein altijd de kans om mijn gedachtes alle kanten op te laten vliegen. Ik maak graag gebruik van lijstjes, die geven houvast en een beetje richting aan de praktische dingen die ik moet regelen. Ik heb voor jullie ook een lijstje gemaakt met allerlei dingen en ook praktische regeldingen waar je aan moet, kan en mag denken als je baby overleden is of gaat overlijden.  Je vindt deze zeer uitgebreide lijst in de zijbalk, je kan het document downloaden. Mocht ik iets vergeten zijn, laat het mij vooral weten, dan vul ik de lijst aan.

Wat heb je nodig als je baby overlijdt?
- een babyuitvaartkistje, een draagmandje met deksel of een open draagmandje voor het vervoer naar huis, het thuis opbaren en voor de uitvaart. 


- afhankelijk van de duur van de zwangerschap, jouw voorkeuren voor opbaren én de huid van jouw baby kan je voor het opbaren ook de watermethode of een babynestje gebruiken.


- een kledingsetje voor het aankleden van de baby. Een wikkeldoek is een mooi alernatief voor kleertjes als jullie baby te klein is of een te kwetsbare huid. Sommige ouders bestellen een tweede exemplaar. Eén om te dragen en één om te bewaren als tastbare herinnering.

- voor het verzorgen van jullie baby kan je niet zonder een omslagdoek of een hydrofiele doek om de baby in te wikkelen tijdens de knuffelmomenten of zachtjes toe te dekken bij huid-op-huidcontact.


Als je twijfelt, weet dan dat je
altijd welkom bent in mijn atelier om zelf te zien, aan te raken en te kiezen wat het beste bij jou past ….schroom niet om te bellen en 's avonds na 18.00 uur het liefste een appje

 

wel of geen beschuit met muisjes
Checklist Voor Een Babyuitvaart Wat Moet En Mag Je Regelen Voordat De Baby Overleden Geboren Is
65 downloads

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.