Je wilt nog steeds het allermooiste en allerzachtste als jouw baby (onverwacht) overlijdt. In een persoonlijk gesprek met mij stel je het draagmandje of kistje samen in zelfgekozen kleuren. Ook het verlies en de rouw bespreken we. In één tot twee dagen is jullie handgemaakte draagmandje of kistje klaar. Een draagmandje of kistje dat uitstraalt hoe mooi, puur, geliefd en vooral welkom jullie baby is!


Draagmanden

Sinds een paar maanden verkoop ik draagmanden van waterhyacint die speciaal voor Sterrenkindje gemaakt zijn. De waterhyacint geeft een zachte en warme uitstraling aan de draagmand. De draagmanden worden gemaakt in de stijlen Mooi, Welkom, Puur, Stoer, Teer en Lief.
Voor de draagmand gebruik ik zachte stoffen. De draagmand wordt geleverd met een dekentje, twee omslagdoeken en een bijpassend mutsje.  Ouders kunnen er voor kiezen om één omslagdoek te bewaren als tastbare herinnering aan de baby en om in de weken na het afscheid nog even de geur van de baby te ruiken.
In de draagmand liggen twee herinneringssterren, een ster in de vorm van het logo.

De herinneringssterren maak ik van de stoffen die ook gebruikt zijn voor de draagmand. Sommige ouders gebruiken de herinneringsster om een haarlokje, sokjes, een naambandje of een ander aandenken aan de baby in te bewaren.  De andere herinneringsster kan je gebruiken om herinneringen van jou mee te geven aan de baby.
Aan iedere draagmang hangt een kleine ster. 

De draagmanden zijn verkrijgbaar in vier formaten:
Klein (30 centimeter): voor baby's die geboren worden en overlijden voor de 24e week van de zwangerschap
Middel (50 centimeter): voor baby's die geboren worden en overlijden na de 24e week van de zwangerschap tot ongeveer de uitgerekende datum.
Groot (70 centimeter): voor baby's die overlijden rondom de uitgerekende datum tot 6 maanden na de uitgerekende datum. 
Extra Groot (90 centimeter): voor baby's die overlijden tussen 6 tot 18 maanden na de uitgerekende datum. 

 

Door de samenwerking met Henk Boerland Gevlochten Uitvaartkisten, is het ook mogelijk om een draagmand met deksel gemaakt van waterhyacint te bestellen.  Deze draagmand is te bestellen in de maten 30 cm, 45 cm en 65 cm. 


Draagbox

De draagbox van Sterrenkindje is ontwikkeld voor het gebruiken van de watermethode voor de allerkleinsten, baby's die overlijden tussen de 13e en 21e week van de zwangerschap. Mijn draagbox is een compleet 'bedje'  voor de overleden baby, met een matrasje, een wikkeldoek mini of klein, een dekentje, een mutsje en twee herinneringssterren. Daarmee heet je jullie baby echt welkom. De wikkeldoek, het dekentje en het mutsje worden gemaakt van zachte en soepele stoffen.

De draagbox is ook verkrijgbaar in de stijlen Mooi, Welkom, Puur, Stoer, Teer en Lief. Het afsluitbare bakje voor de watermethode past in de draagbox. De draagbox is geschikt voor het vervoer naar huis, het thuis opbaren met de watermethode en voor de uitvaart (inclusief het begraven in eigen tuin of bos).  

De watermethode is de beste methode voor de kwetsbare huid van de te vroeg geboren en overleden baby's. Je kan hele mooie foto's maken van de baby in het water, je kan de baby aanraken zonder de baby te beschadigen. ook kan je de baby makkelijker aan de oudere kinderen, familie en vrienden laten zien, omdat de baby er zo mooi uit ziet. Daardoor kan je echt samen afscheid nemen van de baby. 
Na de geboorte wordt de overleden baby in het bakje met koud kraanwater gelegd. De baby neemt dezelfde houding aan als in de baarmoeder en lijkt te zweven in het water. Het water moet iedere dag ververst worden. Het water wordt koel gehouden door koelelementen, ijsblokjes of door het bakje met de baby in de koeling te bewaren. Meer informatie vind je op de website www.watermethode.nl

 

Ervaringen van ouders over de watermethode:
 'Ze vonden dat hun zoontje zo mooi tot zijn recht kwam dankzij de watermethode, hij bleef zo mooi en je kon hem zo goed bekijken, eruit halen en zelfs knuffelen'.

 

'In het begin is het allemaal best spannend en is het zo fijn als iemand je vertrouwen kan geven, er komt namelijk al zoveel op je af.  We zijn zo blij dat we gekozen hadden voor de watermethode'.

 

'Om hem in een dekentje of sterretje te stoppen om te kroelen hadden wij wel een celstofmatje in het sterretje gedaan zodat zijn huidje niet aan de stof zou plakken. Het plastic laagje van het matje weerhield dat. Voor ons was het heel waardevol dat we hem zo ook nog bij ons konden houden'.