De draagmanden & de draagbox

De draagmand

De draagmanden worden gemaakt in de thema's mooi, welkom, puur en stoer en teer. Hieronder volgen de foto's van de moodboards die passen bij de thema's. 

Voor de draagmand gebruik ik zachte stoffen. De draagmand wordt geleverd met een dekentje, twee omslagdoeken en een bijpassend mutsje.  Ouders kunnen er voor kiezen om één omslagdoek te bewaren als tastbare herinnering aan de baby en om in de weken na het afscheid nog even de geur van de baby te ruiken. In de draagmand ligt een herinneringssterretje, een ster in de vorm van het logo. Het herinneringssterretje heb ik gemaakt van de stoffen die ook gebruikt zijn voor de draagmand. Sommige ouders gebruiken het herinneringssterretje om een haarlokje, sokjes, een naambandje of een ander aandenken aan de baby in te bewaren. Aan iedere draagmand hangt een kleine ster. 

De draagmanden zijn verkrijgbaar in drie formaten:
Klein: voor baby's die geboren worden en overlijden voor de 24e week van de zwangerschap
Middel: voor baby's die geboren worden en overlijden na de 24e week van de zwangerschap
Groot: voor baby's die overlijden voor de 6e maand na de uitgerekende datum. 

 

Door de samenwerking met Henk Boerland Gevlochten Uitvaartkisten, is het ook mogelijk om een draagmand met deksel gemaakt van waterhyacint te bestellen. De waterhyacint geeft een zachte en warme uitstraling aan de draagmand. Deze draagmand is te bestellen in de maten 30 cm, 45 cm en 65 cm. 

 

De draagbox

De draagbox van Sterrenkindje is geschikt voor de watermethode voor de allerkleinsten, baby's die overlijden tussen de 13e en 20e week van de zwangerschap. Deze draagbox is verkrijgbaar in de verschillende stijlen. De draagbox is gevuld met een afsluitbaar bakje, een matrasje, een miniwikkeldoek, een dekentje, een mutsje, een paar kleine slofjes en een herinneringsster. De wikkeldoek, het dekentje en het mutsje worden gemaakt van zachte en soepele stoffen. De draagbox is geschikt voor het vervoer naar huis, het thuis opbaren met de watermethode en voor de uitvaart (inclusief het begraven in eigen tuin of bos).  

De watermethode is de beste methode voor de kwetsbare huid van de te vroeg geboren en overleden baby's. Je kan hele mooie foto's maken van de baby in het water, je kan de baby aanraken zonder de baby te beschadigen. ook kan je de baby makkelijker aan de oudere kinderen, familie en vrienden laten zien, omdat de baby er zo mooi uit ziet. Daardoor kan je echt samen afscheid nemen van de baby. 
Na de geboorte wordt de overleden baby in het bakje met koud kraanwater gelegd. De baby neemt dezelfde houding aan als in de baarmoeder en lijkt te zweven in het water. Het water moet iedere dag ververst worden. Het water wordt koel gehouden door koelelementen, ijsblokjes of door het bakje met de baby in de koeling te bewaren. Meer informatie vind je op de website www.watermethode.nl