• maatwerk
  • persoonlijke aandacht
  • rouwbegeleiding
  • zachte stoffen en materialen
  • binnen 24-48 uur verstuurd

Voor het allermooiste en liefste als een baby overlijdt…

 

Moeders, kraamvrouw, herstellen, bevalling, allerliefste zoveel mogelijk tijd doorbrengen met de baby, korte tijd met baby, minder slapen en rusten, dag, uitvaart, emotioneel, vaders, lichamelijk, overschatten, zuinig met energie, baby in armen dragen, af

Blog - Als je baby overlijdt in december ....

December is de maand waarin de commercie vol inzet op ons allergrootste geluksgevoel, samenzijn met familie en uitgebreid eten. Kerstmuziek schalt uit de radio en luidsprekers, glitters en kerstballen in duizelingwekkende kleuren in de schappen van de winkels, overvolle boodschappenkarretjes. In de kerken wacht met wekenlang vol verwachting op de geboorte van de baby Jezus.

Lees meer »

Blog - Wist jij dat de maataanduiding van babykleding de lengtemaat van een baby is!?

In september had ik een ongelooflijke knoop in mijn buik. Ik vertel je er alles over. Het bekende deuntje van nieuwe-sterrenkindje-mail rinkelde. In het telefoongesprek, bleek dat ouders al opgenomen waren in het ziekenhuis voor de bevalling van hun overleden zoontje. Tijdens ons gesprek liepen zorgverleners hun ziekenhuiskamer in en uit. Het is nooit de ideale situatie om over de uitvaart van je ongeboren baby na te denken, maar deze was verre weg van ideaal.

Lees meer »

Moeders zijn ook kraamvrouw

Moeders zijn vaak ook kraamvrouw zijn die herstellen van de bevalling. Vaak vergeten deze moeders dat, zij willen het allerliefste zoveel mogelijk tijd doorbrengen met de baby. Waardoor zij minder slapen en rusten.

Lees meer »

Tot welke leeftijd zijn de producten van Sterrenkindje geschikt?

De producten van Sterrenkindje zijn geschikt voor baby’s tot ongeveer anderhalf jaar. Een anderhalf jarige is een dreumes en geen baby meer. Zij herkennen zichzelf in de spiegel, lopen vaak, beginnen met praten. Een heel eigen wijs grietje of ventje met vele mensen om zich heen die hem/haar kennen. Dat vraagt om andere producten en een andere aanpak – begeleiding van ouders.Bij het overlijden van een baby, gaat al mijn aandacht uit naar het welkom heten van de baby! Ook al weten ouders vooraf dat de baby overleden geboren wordt of kort na de bevalling gaat overlijden. Een liefdevol welkom heb je nodig om vele (tastbare) herinneringen te kunnen maken in een te korte tijd. Maar ook om goed te kunnen rouwen! Om uiteindelijk de baby te verweven in jouw leven en de herinneringen aan jouw baby levend te houden!

Lees meer »

Welke producten heb ik nodig als mijn baby overlijdt?

Volgens de wet (op de Lijkbezorging, 1991) moet het lichaam van de overledene (zowel een volwassene als een baby) toegedekt zijn waarbij de lichaamscontouren zichtbaar mogen zijn. Deze regel geldt zowel voor de uitvaart als voor het vervoer naar huis. Er is heel veel mogelijk en je mag kiezen wat het beste bij jullie past:- een babyuitvaartkistje- een draagmandje met deksel of een open draagmandje - een draagbaar met een wade. Voor het ‘aankleden’ van de baby kan je kiezen uit:- een kledingsetje- een wikkeldoek als jullie baby te klein is of een te kwetsbare huid heeft om kleertjes te dragen- een omslagdoek of een hydrofiele doek om de baby in te wikkelen tijdens de knuffelmomenten of zachtjes toe te dekken bij huid-op-huidcontact.

Lees meer »

Waar voor gebruik ik de herinneringssterren?

De herinneringssterren zijn gemaakt van de stoffen die ouders uitgekozen hebben voor de draagmand of babykistje. Je kan de herinneringssterren gebruiken om herinneringen van de baby in te bewaren of om herinneringen van jullie aan de baby mee te geven. Je kan een kus, zelfgeschreven gedichtjes of tekeningen met de baby meegegeven in de herinneringsster. Vele ouders vinden het fijn om door de herinneringsster later nog te kunnen voelen van welke stoffen de wikkeldoek was en hoe zacht het was. Je kan de herinneringssterren ook gebruiken als geurherinnering, door één van de sterren bij de baby te leggen. Op de dag van de uitvaart, ruil je de herinneringsster om. Dan heb je na de uitvaart een herinneringsster die naar de baby ruikt. Dat kan heel fijn zijn als je je verscheurd voelt door een intens gevoel van leegte.Je kan de herinneringsster voor de grote broer(s) of zus(sen) bestellen, zodat ook zij een tastbare herinnering hebben aan de baby. Vijf grote zussen gebruiken de herinneringsster van hun kleine zus als slaapknuffeltje ...

Lees meer »

Kan ik een draagmandje bestellen bij Sterrenkindje als ik een uitvaartverzekering heb?

Je hebt een vrije keus voor een draagmand als je een uitvaartverzekering hebt. Informeer altijd bij jouw uitvaartverzekering als jouw baby overlijdt. Zeker als je graag op persoonlijke liefdevolle manier jouw baby wil verwelkomen en afscheid wil nemen. En het standaard aanbod van de verzekeraar niet past bij jullie. Soms moet je een beetje pit hebben, met een zekere vastbeslotenheid om door te dringen bij zo’n verzekeraar, maar dan heb je wel een mooi, zacht, liefdevol en zelf uitgekozen draagmandje voor je (klein)dochter … of (klein)zoon

Lees meer »

Welke maat draagmand kies ik?

De grootte van de draagmand is een persoonlijke keuze, waar geen eenduidig antwoord op is.  Voor volwassenen bestaat er een rekensom voor het bepalen van de maat van een uitvaartmand (of kist) met een rekensommetje.

Lees meer »

Kan ik mijn eigen stof aanleveren?

Het is mogelijk om jouw eigen stof aan te leveren voor het maken van een draagmand.Je kan hierbij denken aan stof die je al uitgekozen hebt voor de babykamer of jullie trouwkleding. Het is handig om rekening te houden met een paar aspecten. Het aanleveren van de stof neemt tijd in beslag! De stof moet aangeleverd worden in Nijkerk. Het allerliefst persoonlijk, de pakketdiensten zijn nog niet betrouwbaar.Ik mocht vorig jaar een trouwjurk en de voerig van een colbert gebruiken voor het maken van een draagmand. Zorgvuldig knip ik de stoffen van de jurk, torn ik de naden los. Zo blijft er nog genoeg jurk over en de buitenste laag intact. Daarbij kijk ik ook goed naar de print van de jurk. Zelf vind ik het mooi dat die niet groter is dan de baby en niet te grof. Zodat er geen vinger of teentje in blijft haken. Ook moet de stof zacht zijn. In de zomer van 2019 belde een hele lieve oma met de vraag of ik een draagmand voor haar kleindochter wilde maken. Zij had een verzoek of ik alsjeblieft de stof wilde gebruiken die zij samen met andere oma gebruikt had voor de bekleding van de wieg. Zorgvuldig tornde ik de liefdevolle naadjes van de oma’s los en maakte een mooie bekleding voor de draagmand. Draagmanden met extra liefde …

Lees meer »

Blog – Welkom heten van jouw overleden baby - de bevalling van een overleden baby

De geboorte van een overleden baby is voor iedere moeder én vader een ander verhaal. Bijna elke moeder wordt opgenomen in het ziekenhuis om te bevallen van haar overleden baby. Bij de ene moeder beginnen de weeën spontaan en bij een andere moeder wordt de bevalling ingeleid. Ook als je besluit om de zwangerschap te beëindigen (of af te breken) wordt je opgenomen voor de inleiding van de bevalling.  En voor andere moeders geldt dat zij een zorgeloze zwangerschap hadden, maar (door complicaties) overlijdt de baby tijdens de bevalling.

Lees meer »

Blog - Help! Waardoor is/gaat mijn baby dood .....

Ik schreef het al eerder, de kans dat jouw kind overlijdt is het grootste tijdens de zwangerschap en in het eerste levensjaar (RIVM, 2019). Gemiddeld overlijden er iedere dag 5 baby’s per dag in Nederland (Perined, 2020) De officiële instanties tellen alleen de baby’s vanaf de 24e week van de zwangerschap tot de eerste verjaardag. In werkelijkheid overlijden er elke dag meer baby’s.Niemand, maar dan ook echt helemaal niets of niemand verteld je dat. De zwangerschap en het krijgen van een baby is voor de commercie één grote roze wolk. Zij willen graag dat jij lang en gelukkig op jouw roze wolk over de wereld zweeft, het moment waarop jij geld uitgeeft en zij hun omzet zien groeien … in een rapper tempo dan jouw buik en baby.

Lees meer »
wist, je, dat, over, babyuitvaart